Читај ми!

Поништено решење којим је Владимиру Божовићу забрањен улазак у Црну Гору

Црногорски Управни суд поништио је решење Министарства унутрашњих послова од новембра прошле године о забрани уласка у Црну Гору дипломати Владимиру Божовићу. То је нова страница у црногорском правосуђу и нова страница у односима Србије и Црне Горе, каже Божовић. 

Из Управног суда саопштили су да је њиховом пресудом од 11. маја усвојена тужба Божовића и поништено решење МУП-а од 10. новембра прошле године.

"Тим рјешењем одбијена је као неоснована жалба тужиоца против рјешења Управе полиције од 30. септембра прошле године, којим је тужиоцу, држављанину Србије, забрањен улазак у Црну Гору, јер је увидом у евиденције које води Управа полиције утврђено да постоје сметње за улазак у Црну Гору из разлога националне безбједности“, каже се у саопштењу суда.

Наводи се да је Управни суд утврдио да у решењима управних органа није објашњено због којих разлога Божовић представља сметњу по унутрашњу безбедност, односно "шта је разлог да се тужиоцу забрани улазак у Црну Гору".

"Ово из разлога што се у рјешењима управних органа наводи да је увидом у евиденције које води Управа полиције утврђено да постоји сметња из разлога националне безбједности за улазак тужиоца у Црну Гору“, додаје се у саопштењу.

Из Управног суда су казали да се у решењима управних органа наводи да је Управа полиције о томе обавештена актом Агенције за националну безбедност (АНБ), који је означен степеном тајности "тајно“, због чега "подаци из истог не могу бити презентовани у решењу о забрани уласка у Црну Гору".

Након што му је Управни суд поништио решење о забрани уласка у Црну Гору, Божовић је за Портал РТЦГ прокоментарисао да је то нова страница у црногорском правосуђу и нова страница у односима Србије и Црне Горе. 

Амбасадор Србије у Црној Гори Владимир Божовић проглашен је 2020. године за персону нон грата и од њега је затражено да напусти Црну Гору. 

среда, 04. октобар 2023.
23° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"