Читај ми!

Пленковић о Милановићевом ставу за Дан државности: Случај без преседана

Премијер Хрватске Андреј Пленковић оценио је неучествовање председника Зорана Милановића полагању венаца поводом Дана државности, као случај без преседана.

Андреј Пленковић је новинарима након што је заједно с председником Хрватског сабора Горданом Јандроковићем положио венце код Споменика домовини на Тргу Стјепана Радића, оценио срамотним Милановићев став који тај датум сматра ХДЗ-овим празником.

"То је питање које медији требају дизати пуно озбиљније и питати га какав је то председник који не поштује Дан државности властите државе. Мислим да је то случај без преседана и не знам ни за једног другог државника на тлу Европе који не поштује Дан државности своје државе", рекао је Пленковић.

Критике је упутио и опозиција која такође данас није учествовала у обележавању. "Но, неки су били ту, барем троје", рекао је Пленковић.

Рекао је да се ту ради о поштовању хрватских закона и одлука Сабора и напоменуо да "није било добро мењати наше традиције пре 23 године него држати их се".

Пленковић је честитао свим Хрватима и Хрватицама 30. мај као кључан датум за све хрватске институције, додавши да 33 године од конституисања "првог демократски изабраног Хрватског сабора нису пуно, али су огромно раздобље у историји хрватског народа".

уторак, 16. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво