Читај ми!

Јужнокорејски "краљ криптовалута" и његов сарадник остају у притвору у Спужу

Држављани Јужне Кореје Квон До Јонг и Хан Чанг Јун, за којима је расписана међународна потерница због проневере криптовалута, а у Црној Гори су ухапшени због фалсификовања исправа, остаће у притвору у Спужу, јер је Виши суд у Подгорици укинуо одлуку Основног суда о прихватању јемства од по 400.000 евра за гаранцију њиховог присуства у кривичном поступку.

Квон До Јонг је на главном претресу 11. маја рекао да у сувласништву са супругом има стан у Сеулу у Јужној Кореји, чију вриједност процењује на око три милиона евра, док за осталу имовину није знао вредност јер се "не налази на берзи".

Чанг Јун Хан навео је да има стан у Србији, чију вредност је проценио на око два милиона евра и стан у Сеулу, чију вредност није навео.

"Купопродајни уговор за стан у Србији закључио сам у октобру прошле године. Своју укупну имовну вредност процењујем на око пет милиона евра", рекао је он.

Следеће рочиште заказано је за 16. јун.

Основни суд у Подгорици 12. маја је прихватио јемство од по 400.000 еура окривљеним држављанима Јужне Кореје До Квону и Хон Чанд Јуну и одредио да се, по уплати новца, пусте на слободу.

Црногорско тужилаштво 18. маја је уложило жалбу на одлуку Основног суда да одобри кауцију за притвореног јужнокорејског држављанина До Квона, и његовог сарадника Хан Чан Јуна након оптужби против њих да су путовали са лажним пасошима.

До Квон и Хан Чанг Јун оптужени за превару од 40 милијарди долара

До Квон познат као ''краљ криптовалута'' оптужен је у САД и Јужној Кореји за превару од 40 милијарди долара, а Хан Чанг Јун да му је био сарадник.

До Квон и његов сарадник ухапшени су током марта, док су са подгоричког аеродрома покушавали приватним авионом да одлете у Дубаи. Министар правде Марко Ковач 29. марта је изјавио да екстрадицију ухапшених захтевају Јужна Кореја, али и Сједињене Америчке Државе.

субота, 10. јун 2023.
21° C

Коментари

A ko je
Мистерија решена: Старија је кокошка!
A ko je
Мистерија решена: Старија је кокошка!
Pitanje :
У Темерину отворено највеће товилиште кечига у Србији
Dr Protic
Сутра се широм Србије обележава Међународни дан џеза
Savet koji moze da pomogne
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут