Читај ми!

Пронађени остаци авиона који је нестао у Хрватској, трага се за путницима

На планини Капела у Личко-сењској жупанији, пронађени су остаци авиона "Cirrus 20", који је био на лету из Марибора према Пули, а који је нестао данас после подне са радара код Огулина. Настављена потрага за путницима.

Остаци авиона "Cirrus 20" ознаке PHYMC за којим се трагало од 12.30 кад је нестао с радара, пронађени су око 19.15 на шумовитом пределу Мали Маковник, на планини Капела у Личко-сењској жупанији.

Вођа потраге Јосо Живковић није могао да потврди да ли су уз пронађене делове авиона пронађени и путници који су били у њему.

Потрага за путницима је у току, хеликоптер МОРХ-а као и 120 спасилаца су на терену, и претражују предео на коме се срушио мали авион.

Живковић је такође рекао да полиција и ватрогасци и с личке и с карловачке стране обилазе села испод Капеле у потрази за било каквим сазнањем мештана, неком назнаком о лету авиона који се око 12.30 срушио на том простору кад је и нестао с радара.

Звонимир Лончарић, који координира радом ватрогасаца који аутомобилима претражују терен, рекао је Хини да за сада нема информацију о томе колико је особа било у авиону.

"Касно поподне густа магла се разишла и видљивост је сада нешто боља него раније поподне, али дневне светлости је све мање, терен је брдовит и тешко проходан, те ће се када падне мрак потрага прекинути", рекао је Лончарић и најавио да ће се, не буде ли данас резултата, потрага наставити рано ујутро.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво