Читај ми!

Потписана изјава о заштити имовине РС, предложено мирно раздруживање

Представници седам парламентарних странака из Републике Српске потписали су у Бањалуци изјаву, односно план деловања о заштити имовине РС.

Посланици Скупштине Републике Српске на седници у среду позваће судије из реда српског народа да напусте Уставни суд БиХ.

У изјави је наведено и да ће Република Српска понудити Федерацији БиХ потписивање споразума о мирном раздруживању уколико се настави "антидејтонско деловање Уставног суда БиХ и политичких представника из Федeрације БиХ према Српској".

Председник Републике Милорад Додик рекао је да Српска неће поштовати одлуке Уставног суда БиХ јер је питање имовине решено Дејтонским споразумом, нити ће учествовати у расправи о имовини у институцијама на нивоу БиХ.

Изјава је потписана на састанку у Бањалуци којем су, поред Додика и лидера седам странака, присуствовали и председник Народне скупштине РС Ненад Стевандић, премијер Српске Радован Вишковић, министри и представници Српске у заједничким институцијама.

Високи представник Кристијан Шмит суспендовао је 27. фебруара Закон о непокретној имовини Републике Српске, да би Уставни суд БиХ 2. марта ставио је тај акт ван снаге до доношења коначне одлуке.

Из Бањалуке је одмах поручено да је то антидејтонски потез који неће поштовати.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво