Читај ми!

Црногорски министар предложио разрешење Лепе Меденице због предмета Беливук-Миљковић

Министар правде Црне Горе Марко Ковач упутио је Тужилачком савету предлог за разрешење руководиоца Вишег државног тужилаштва у Подгорици Лепе Меденице.

Министар Марко Ковач је предлог упутио због постојања сумње да је Лепа Меденица извршила непримерен утицај у предмету формираном поводом укидања забране уласка Вељку Беливуку и Марку Миљковићу у Црну Гору, јануара 2021. године, преноси РТЦГ.

Ковач је одлуку донео након увида у службену забелешку коју је сачинио државни тужилац Вукас Радоњић, а на основу које је утврђено да постоји сумња да је Лепа Меденица извршила непримерен утицај на њега као поступајућег тужиоца у предмету формираном поводом укидања забране уласка у Црну Гору Беливуку и Миљковићу.

Из црногорског Министарства правде истичу да такво поступање Лепе Меденице представља непримерен однос према запосленом у државном тужилаштву који, како кажу, представља основ за разрешење руководиоца државног тужилаштва и представља неуобичајену праксу у поступању тужилачке управе, посебно имајући у виду важност самог предмета.

"Све ово наводи на сумњу у постојање и друге врсте одговорности руководитељке Вишег државног тужилаштва у Подгорици, што је могло утицати на коначан исход самог поступка пред надлежним тужилаштвом, а чиме се додатно урушава углед правосудних институција, односно Државног тужилаштва, као и поверење грађана у рад истог", саопштено је из црногорског Министарства правде.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво