"Отворени Балкан" шанса за нове пословне везе – албански Институт за кулинарство жели сарадњу са Србијом

Отворени Балкан отвара нове могућности кретања људи, робе, услуга и капитала. За сарадњу са Србијом заинтересована је албанска компанија Неранџи, која производи здраву храну, а у чијем саставу послују Институт за кулинарство и Агенција за тржиште рада.

Као и у свакој дргој школи предаје се стручно градиво - рецепти за разна јела и тачна рачуница колико све то кошта. Све то науче полазници албанског Института за кулинарство "Неранџи".

"Нудимо разне кулинарске курсеве, према потребама тржишта и полазника - традиционалне албанске кухиње, опште, вегетаријанске, веганске, италијанске, азијске или мексичке", наводи портпаролка компаније "Неранџи" Сара Мазе.

Kако би што боље савладали градиво о гастрономији и научили да припремају јела из разних крајева света менаџмент се побринуо да полазницима пружи обуку из прве руке.

Окошија Амат, кувар у резиденцији амбасадора Јапана у Алабнији каже да два пута недељно учи полазнике како да спремају суши, али и нудле за које је важно да тесто одстоји. У томе је, истиче, преусдно искуство.

Менаџер у угоститељству и туризму, кувар, пекар, посластичар, месар, конобар, шанкер су нека од звања за које школовање траје од три месеца до две године. Посао је, кажу, загарантован.

"Пратимо пословање компаније 'Хорека' у хотелијерству и угоститељству. За њих школујемо особље и запошљавамо га преко наше Агенције за запошљавање", истиче Ауророа Kолићи, директорка маркетинга у "Неранџију".

У овом Институту иницијативу "Отворени Балкан" виде као могућност за сарадњу. Волели би да на свој мени уврсте и српска традицонална јела, али и да имају предаваче и полазнике из Србије.

недеља, 28. мај 2023.
15° C

Коментари

Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
PTc
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Operacija kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.