Црна Гора, расписана национална потерница за полицајцима због шверца кокаина

Црногорска полиција на националном нивоу трага за колегама за које Специјално државно тужилаштво верује да су били део криминалне организације која је прекоокеанским рутама до Европе и Аустралије успела да допреми најмање три тоне кокаина.

Црна Гора, расписана национална потерница за полицајцима због шверца кокаина Црна Гора, расписана национална потерница за полицајцима због шверца кокаина

Све полицијске патроле укључене су у потрагу за командиром И. Н. и М. Н. из те општине и М.М. из Подгорице, сазнају незванично подгоричке Вијести.

Имена осумњичених понављају се од  20. марта преко полицијске радио-везе, како би им се што пре ушло у траг.

Национална потерница расписана је 17. марта, током велике операције Специјалног полицијског одељења и СДТ-а, и за службеницима полиције И. С. и Н. Б., а поновљена је и за службеником Управе полиције Љ. М., који је црногорским службама недоступан још од лета 2022. године.

Према сазнањима Вијести на списку СДТ-а је Д. М. из Никшића, а трага се и за Цетињанином Б. Ј, али и за Подгоричанима А. К. и Ф. З., којима СДТ кривичном пријавом ставља на терет кривично дело – стварање криминалне организације.

У вишедневној великој операцији СПО-а и СДТ-а, током прошле седмице, ухапшени су службеник Потражне јединице из Подгорице Г. С. и инспектор за дроге из Котора М. П. и њихове некадашње колеге - бивши специјалац В. Б, Которанин М. О, као и Т. А. из Подгорице.

После саслушања у СДТ, а на предлог специјалног тужиоца, судија за истрагу Вишег суда у Подгорици Сузана Мугоша одредила им је притвор, због опасности од бекства, утицаја на сведоке и саучеснике који су у бекству, али и због “нарочито тешког начина извршења кривичног дела”...

СДТ, тврде, верује да је и том организацијом руководио одбегли шеф кавачког клана Радоје Звицер, а да је осумњичену екипу окупио и њима руководио бегунац са полицијском значком Љ. М.

среда, 07. јун 2023.
18° C

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено