Дритан Абазовић: Полицијска акција у току, снажан ударац криминалцима

Премијер Црне Горе Дритан Абазовић казао је на седници Владе да је у току једна опсежна акција против припадника организованих криминалних група у Црној Гoри. Он је на тој акцији честитао МУП-у, Управи полиције, Специјалном државном тужилаштву и осталим органима.

На 44. седници Владе Црне Горе премијер Дритан Абазовић је рекао да је полицијска акција против криминалних група која је у току значајан ударац људима који су годинама шверцовали кокаин, стварали империју у Црној Гори, притом били на важним местима унутар саме Управе полиције.

"Мислим да је ово једна поражавајућа чињеница, али је истина са којом се ова држава морала суочити", поручио је Абазовић.

Каже и да можда грађани нису свесни с чим се нова власт сусрела унутар самог система.

Захвалан је свима који, како је рекао, помажу да се процес декримализације институција спроведе.

"Сви тимови да се помогну, и логистички и финансијски и да се свака истина доведе до краја. Грађани можда нијесу свјесни колика је моћ људи који ће бити процесуирани. Многи кад би чули те цифре и опсеге, вјероватно не би повјеровали да је истина", истакао је Абазовић.

То питање, додао је, биће третирано и на седници Вијећа за безбједност, која ће накнадно бити сазвана.

Истакао је да су од 2020. године картели прилично десетковани, али да њихове империје "нијесу толико чврсте тврђаве".

"Сви треба да дамо допринос да се те тврђаве сруше", поручио је премијер и захвалио међународним партнерима на помоћи и сарадњи.

Раније данас незванично је потврђено РТЦГ да је ухапшен полицајац Г. С. по налогу Специјалног државног тужилаштва. 

Под лупом истражитеља налази се још његових колега, како је пренео портал РТЦГ, а између осталог проверава се и њихова комуникација преко скај апликације.

Више особа ухапшено је данас због сумње да су сарађивали са криминалним кланом, потврђено је Порталу Либертас.

"Један од ухапшених је и Подгоричанин Владимир Бајчета, познат по везама са Пљевљацима Дарком и Душком Шарићем, коме је годинама био тјелохранитељ", написали су из Либертаса на Твитеру.

Службеници Специјалног полицијског одељења, према информацијама које преносе подгоричке Вијести, операцију спроводе на територији Подгорице и Цетиња. Међу ухапшенима су, како је незванично речено Вијестима, и неки бивши службеници Управе полиције, а који су наводно блиско сарађивали са кавачким криминалним кланом.

Активности полиције и тужилаштва су у току.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво