Претње нападима на цркве у Бечу, полиција са специјалном опремом патролира градом

Бечка полиција упозорила је јавност да је у граду повећан број полицијских патрола након добијања претње да ће бити нападнуте цркве у граду. Портпарол Бечке надбискупије Михаел Прилер каже да могућност за атентате није тако евидентна да то захтева затварање цркава и отказивање миса.

Полиција је у главном граду Аустрије обавестила грађане да тренутно постоји већи број полицијских снага које патролирају опремљене специјалном опремом, наводи Ројтерс.

Разлог је, како је саопштила бечка полиција, опасност од напада на цркве.

"Наше обавештајне службе имају разлога да верују да је планиран напад исламиста у Бечу“, објавила је бечка полиција на Твитеру.

Полицијска управа саопштава да је у току опсежна полицијска акција због повећане опасности од напада исламистичких група.

Опасност је проглашена највише у простору око цркава, где су могући исламистички мотивисани напади, каже портпарол полиције Маркус Дитрих у обраћању преко Радио Беча.

Служба за заштиту уставног поретка тиме реагује на податке добијене из информативних извора, који упозоравају на опасност од исламистичких група. Полиција моли за разумевање због учесталих контрола у саобраћају у граду и на прилазима.

Детаљи се за сада не објављују, али се грађани моле да, кад се нађу у близини, не фотографишу полицијске акције и њене припаднике у заштитној одећи и под аутоматским наоружањем.

"Нема разлога за панику", поручује Дитрих.

Полиција на Твитеру поручује: "Обавештаваћемо вас", додајући да је то превентивна мера уобичајена у таквим ситуацијама.

Настојник Катедрале Светог Стефана Тони Фабер изјављује да знају за опасност и да су "захвални полицији на заштити". Детаље није спомињао.

Портпарол Бечке надбискупије Михаел Прилер каже да могућност за атентате није тако евидентна да би се захтевало затварање цркава и отказивање миса.

Беч је једна од најбезбеднијих престоница на свету, а напади милитаната су реткост. Памти се смртоносни напад 2020. године, када је наоружани нападач убио четири особе у пуцњави, у близини синагоге, пре него што га је убила полиција.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво