Баконди: Почеле су промене у миграционој политици ЕУ

Поједини лидери Европске уније изјаснили су се за јачање спољних граница ЕУ, што је очигледна промена у миграционој политици ЕУ, за шта се Мађарска годинама доследно залаже и издваја огромна средства без подршке из европског буџета, рекао је у Будимпешти Ђерђ Баконди, саветник мађарског премијера за националну безбедност.

"Без система техничких баријера није могуће заштитити границу од илегалних миграција. Јако је важно да имамо заштитну ограду, али и правно затварање границе, јер без тога нема ефикасне граничне контроле", нагласио је Ђерђ Баконди.

Навео је да је Мађарска до сада потрошила 350 милијарди форинти (910 милиона евра) на техничке баријере на граници и да се мађарска Влада нада да ће Европска унија сносити бар део трошкова заштите спољних граница Уније.

Баконди је рекао да је ове године ухваћено више од 13.000 људи који су покушали илегално да пређу границу, а да је процесуирано 137 кријумчара људи.

Саветник за националну безбедност председника Владе Мађарске изјавио је да, према сазнањима власти те државе у близини границе оперишу веома озбиљне криминалне банде кријумчара који међусобно ратују.

"Томе се може стати на пут само ефикасном и координираном криминалистичком сарадњом на европском нивоу", нагласио је Баконди.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара