Читај ми!

Поплаве у Беранама, Плаву, Гусињу и Андријевици

Олујно невријеме праћено јаком кишом изазвало је поплаве у Беранама, Плаву, Гусињу и Андријевици. Најтежа ситуација је у Гусињу, где је поплављено око 50 кућа, а више од 100 кућа и других објеката угрожено. Због изливања река и потока под водом је и центар те варошице.

Екипе локалних служби су на терену од раних јутарњих сати, и очекују помоћ државе.

У Беранама се излио Лим. Поплављено је ромско-египћанско насеље Риверсајд, као и насеље Доњи Талум са друге стране Лима.

У беранском Удружењу за подршку Рома и Египћана тврде да је већина становника Риверсајда напустила куће и да вечерас немају где да спавају.

Становници Доњег Талума нездовољни реакцијом локалних служби, организовали су протестну вожњу кроз град, а на 15-ак минута су блокирали улицу испред зграде Општине.

Више од десет домаћинстава угрожено је у Плаву. Реч је о кућама и имањима уз реке Грнчар и Лим.

Потпредседник Општине Гусиње Едон Балидемај рекао је да је ситуација у општини Гусиње алармантна.

"Ако знамо да смо претходних дана имали обилне падавине кише, а синоћ и олујни вјетар, тако је дошло до раста нивоа ријека на нашој територији, али овај пут су и потоци озбиљно угрозили становнике, поготово у селима Кољеновићи, Крушево и Мартине. Око 50 кућа је већ поплављено и угрожено од ових потока, али и стотину других објеката је угрожено, гдје је вода скоро дошла до кућа", казао је Балидемај.

Председник Општине Беране Вуко Тодоровић рекао је да ће учинити све што је у надлежности локалне управе да се помогне становницима насеља угрожених поплавама.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се