Читај ми!

Мандић: Потписивањем Закона о председнику отворен пут за избор нове владе

Један од лидера Демократског фронта (ДФ) и Нове српске демократије Андрија Мандић рекао је за ТВЦГ да се потписивањем Закона о предсједнику отвара пут за избор нове владе.

Андрија Мандић је поручио да су спремни на разговоре са председником Црне Горе Милом Ђукановићем о предлагању мандатара парламентарне већине и избору судија Уставног суда.

Мандић је рекао да је веома важно што пре решавати питање избора судија Уставног суда.

"Честитам предсједнику Црне Горе Милу Ђукановићу што је повукао један одговоран потез и потписао Закон о измјенама и допунама Закона о предсједнику. То је веома важно иако је Закон давао могућност да се то уради на другачији начин", поручио је Мандић.

Мандић је рекао да очекују консултације, и ако је проблем у самом покретању консултација спремни су да затраже разговоре са Ђукановићем, како би он дао мандат Миодрагу Лекићу.

"Ово је тешко вријеме за Црну Гору, за цијелу Европу. Ми у Црној Гори треба да обезбиједимо мир, до мира се долази дијалогом и разговором", казао је Мандић.

Консултације које би обавили са председником Ђукановићем, како каже, обезбедиле би не само да он да мандат кандидату парламентарне већине већ и да се отвори једна важна тема око избора судија Уставног суда.
"Тако би показали да ми имамо снагу да дођемо до договра, а да се нико са стране не мијеша, да нема медијација нити добрих услуга оних који мисле да је Црна Гора политички незрело друштво", поручио је он.

Позвао је Ђукановића да обаве те разговоре, и изаберу 44. Владу за коју су се стекли услови данас са потписивањем Закона о предсједнику.

"Без консултација и без давања мандата Закон предвиђа могућност да мандатар Миодраг Лекић и његова влада буду изабрани. Мислимо да је много боље да имамо разговоре и дијалог који ћемо ми водити у Црној Гори без икаквих арбитража са стране.

Мандић је истакао да након потписивања Закона више не постоји никава могућност да се распути Скупштина.

"Сам Устав Ђукановића обавезује на консултације. Много је важно да послије овог важног корака данас да имамо разговоре који ће нам омогућити да дођемо до избора судија Уставног суда", закључио је Мандић.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се