Читај ми!

Албанско тржиште све отвореније за српске привреднике

Албанско тржиште постаје све изазовније за српске привреднике које је иницијатива "Отворени Балкан" додатно охрабрила на сарадњу да производе и услуге понуде албанским партнерима. У последње време све је више и албанских привредника који желе да инвестирају у Србији, али и српских компанија које су заступљене на албанском тржишту.

Да се Албанија убрзано развија и гради, и да има потенцијала за већу сарадњу са нашом земљом потврђују из српске компаније за производњу пластичних цеви, која је на овом тржишту присутна већ једанаест година. "Отворени Балкан" позитивно је, кажу утицао на обим њиховог пословања.

"Сваке године пословање је све боље и боље. Што се производа тиче, ‘Пештан’ има широк асортиман који испуњава захтеве свих трговаца и извођача на овом тржишту, пре свега због квалитета производа и приступачне цене", рекао је представник компаније "Пештан" за Албанију Јулијан Ајковић.

Некада су се на албанској обали градили бункери и било јој је тешко прићи. Данас ничу модерна туристичка насеља с луксузним апартманима, хотелима и ресторанима. Једно од њих налази се надомак Љежа – Тале Ризорт, на делу Јадрана још неоткривеном за туристе, у који инвестира албански привредник, уједно и почасни конзул Аустрије.

"Овде ће бити изграђено 460 апартмана, продато је око 30 одсто купцима из земаља региона. Ово место има добру географску позицију и веома је близу свима. Надам се да ћемо имати и купце из Србије као најзначајније земље Балкана. Захваљујући ‘Отвореном Балкану’, сада постоји могућност да у изградњи и опремању овог комплекса учествују и компаније из Србије", каже инвеститор Ђерђ Лецејза.

"Отворени Балкан" отворио је и нове могућности за пласман производа српских компанија на албанском тржишту. За учешће у опремању овог туристичког насеља, као и више луксузних хотела заинтересован је и наш највећи произвођач намештаја "Симпо" из Врања.

"Сматрамо да с потенцијалима које ‘Симпо’ има и у производном делу и у стручном кадровском делу, са производима који су високог дизајна и квалитета можемо да будемо изузетно конкурентни на овом тржишту", напоменуо је Слађан Дисић, генерални директор Компаније "Симпо".

Међу произвођачима и увозницима намештаја у Албанији конкуренција јесте веома озбиљна, кажу у "Симпу" и напомињу да је се, с обзиром на дугогодишње искуство, не боје. Настојаће, напомињу, да искористе све предности које "Отворени Балкан" пружа.

уторак, 07. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара