Читај ми!

Ђукановићу достављен исправљен Закон о председнику

Председница Скупштине Црне Горе Данијела Ђуровић доставила је председнику државе Милу Ђукановићу исправљени акт Измјена закона о предсједнику, потврђено је Телевизији Црне Горе (ТВЦГ).

Ђукановић је јуче вратио Скупштини Измјене Закона о предсједнику због грешке у називу. Закон је поново усвојен у понедељак на скупштинском заседању.

"Предсједница Скупштине отклонила је фактографску грешку коју је јуче, у свом првобитном допису, начинила и данас исти уредно доставила Предсједнику Црне Горе. О даљем поступању шефа државе, у актуелном многоструко изазовном црногорском друштвено-политичком амбијенту, јавност ће бити правовремено обавијештена", саопштио је Борис Бастијанчић, саветник председника за уставни систем и правна питања.

Председник Црне Горе Мило Ђукановић вратио је 7. новембра Скупштини Закон о председнику на поновно одлучивање, оцењујући да би такав акт изазвао конфузију уставних надлежности најважнијих државних органа, уништио принцип поделе власти и урушио државноправни поредак.

Измене Закона о председнику усвојила је скупштинска већина први пут 2. новембра.

Да би закон ступио на снагу, неопходно је након усвајања у Скупштини да га прогласи председник државе својим потписом.

Измене Закона су предвиђале да парламентарна већина преузме надлежности председника Црне Горе у области предлагања мандатара за састав нове владе.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара