Читај ми!

Хапшење након протеста због убиства тинејџера у Грчкој

Три особе ухапшене због инцидената на протесту у центру Солуна, након завршетка марша за 16-годишњег Костаса Фрагулиса, тинејџера из ромске заједнице којем је полицајац пуцао у главу током потере због неплаћеног рачуна на бензинској пумпи.

Ухапшене су три младе особе - од 18, 21 и 22 године, против којих ће бити покренут кривични поступак због нереда на протесту у центру Солуна, преноси Катимерини. Полиција је привела још 32 људи, али су сви они пуштени без покретања поступка.

Хиљаде демонстраната, припадника ромске заједнице, марширало је улицама Атине и Солуна након смрти 16-годишњег тинејџера којем је прошле недеље полиција пуцала у главу током потере због неплаћеног рачуна на бензинској пумпи.

И за данас је планирано окупљање испред судова, јер се очекује одлука о томе да ли ће полицајцу који је пуцао на 16-годишњег Рома бити одређен истражни притвор.

Тинејџер је у потери задобио повреде због којих је био у критичном стању више од недељу дана, а јуче је, упркос напорима медицинског особља, преминуо.

Иначе, до инцидента на бензинској пумпу дошло је када је наводно Костас Фрагулис напунио горивом пик-ап камионет и отишао а да није платио рачун од 20 евра.

Током полицијске потере која је уследила, полицајац који га је пратио мотором, пуцао му је у главу.

Како наводи АП, тинејџер је током потере покушао да се камионетом залети на полицијске моторе који су га пратили, а полицајац који га је упуцао је пред судом изјавио да је то учинио јер се уплашио за животе својих колега.

Полицајац је суспендован и од прошле седмице је у кућном притвору, где чека суђење по оптужници за кривично дело покушаја убиства из нехата са могућим предумишљајем, као и оптужници за незакониту употребу ватреног оружја.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се