Влада Црне Горе постала већински власник "Луке Бар"

Влада Црне Горе је на Монтенегроберзи купила додатних 1,4 милиона акција Луке Бар, по укупној цени од 1,26 милиона евра и тако постала двотрећински власник компаније.

Министарство Финансија Црне Горе саопштило је да је та држава до данас откупила 10.459.654 акција (18,42 процента) Луке Бар, по максималној цени од 0,90 евра по једној акцији, преноси РТЦГ.

Тиме је, како се наводи, уз постојећи пакет остварила двотрећинско власништво у том друштву и осигурала могућност доношења стратешких одлука за даљи развој не само луке, већ и укупне економије.

Према подацима са Монтенегро берзе, постоји значајан одзив заинтересованих страна за откуп и преосталих акција, истиче ресорно Министарство.

Такође, наглашава се да је намера Владе Црне Горе да увећањем власничког удела у Луци Бар "у потпуности валоризују потенцијал компаније како би постала суштински важно чвориште логистичког система у региону југоисточне Европе, с обзиром да представља једну од најпрофитабилнијих фирми тог профила и лидера у постављању нових стандарда квалитета, професионалности, поузданости и конкурентности у области лучких услуга.

"Куповина ових акција представља инвестицију од виталног националног интереса, а очекивања су да ће реализација капиталних инфрастуктурних пројеката, која ће овим бити подстакнута, условити ефикаснију валоризацију географског положаја ове луке, олакшати пословање на лучком подручју, као и генерисање самих трошкова учинити економичнијим", закључује се у саопштењу Министарства финансија Црне Горе.

уторак, 30. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво