Читај ми!

Хрватска: Лажне дојаве о бомбама које су стигле у Владу Хрватске и већину државних институција

Јутрос су у Владу Хрватске, судове и већину државних институција стигле дојаве о постављеним бомбама, у виду претећих мејлова. После обављених евакуација и противексплозивних контрола, закључено да је реч о лажним дојавама.

Лажне су дојаве о бомбама у више хрватских градова, Загребу, Лабину, Поречу, Карловцу, Вараждину, Шибенику, Госпићу, потврдили су надлежни.

Мејлови са дојавама о бомбама у судовима, тржним центрима и наводно влади, добијени су јутрос, а запослени у свим институцијама којима је стигла претња су евакуисани.

Истарска полиција је саопштила да на локацијама у Лабину и Поречу, прегледом нису потврђени наводи о експлозивној направи. Дојаву о постављеној бомби примиле су јутрос продавнице у Арена Центру, саопштено је на Фејсбук страници тог центра. Карловачка полиција је такође потврдила да је претња постављеном бомбом у тамошњем Жупанијском суду - лажна.

Лажне дојаве, потврђено је, стигле су и у Жупанијски суд у Вараждину, а исто су потврдиле и контроле и претраге у Шибенику и Госпићу. Дојаве о подметнутим бомбама су стигле јутрос у готово све судове у Хрватској.

"Анонимну дојаву о наводно постављеним експлозивним направама у објектима/зградама правосудних тијела запримиле су и преостале двије полицијске управе: крапинско-загорска и пожешко-славонска", саопштила је хрватска полиција.

Навели су да су анонимним дојавама обухваћена правосудна тела у целој Хрватској, пренели су загребачки медији. 

Нешто пре 10 сати због дојаве о постављеној експлозивној направи испражњена је и зграда вараждинског суда. У згради су смештени жупанијски, општински, трговачки и прекршајни суд и у ово је време била пуна. У једној од судница у току је била расправа за убиство и четири покушаја убиства у ромском насељу Параг у Међимурју за које су оптужени Нино и Марио Балог.

Око 9.30 сати, у Загребу, стигле су дојаве да су у зграде судова на Зрињевцу постављене бомбе. Претеће упозорење добили су Врховни суд који се налази у згради у Амреушевој те Високи казнени суд и загребачки Жупанијски суд који се налазе у згради на Зрињевцу, а дојаве су наводно упућене имејлом. Обе зграде су евакуисане, полиција је спровела истрагу и закључила да је рећ о лажним дојавама.

 

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво