Читај ми!

Протест албанске опозиције, бачена фарба на Рамин кабинет

Грађани незадовољних политиком премијера Едија Раме протестовали су у центру Тиране. Лидери Демократске странке и Саљија Берише и Слободарске партије Албаније Саљи Бериша и Иљир Мета у својим говорима спомињали су Србију. На крају скупа, демонстранти су пробили полицијски кордон и бацали фарбу на Рамин кабинет.

Према писању портала Панорама, протесту који су организовале опозиционe Демократска странка и Слободарска партија Албаније приствовале су хиљаде људи.

Лидер Слободарске партије и бицши председник Албаније Иљир Мета оптужио је албанског премијера Едија Раме током свог говора на протесту Демократске странке.

Мета је рекао да изградња новог пута у Албанији кошта шест пута више него у Србији и за то је, према његовим речима, крива Рамина влада.

Истакао је и да привремене институције у Приштини дају по 100 евра сваком студенту док албанске власти својим високошколцима "не дају ништа". 

Према његовим речима, из Србије у иностранство оде један грађанин на хиљаду становника, док је у Албанији то учини 12 људи.

Лидер Демократске странке и некадашњи премијер и председник државе Сали Бериша обећао је окупљенима да када се врати на власт да ће Еди Рама завршти у затвору оптуживши га за корупцију.

Бериша: Државне одлуке доносе се у Београду и Анкари

Оценио је да је Албанија "вазал других" и да се "државне одлуке доносе у Београду и Анкари", поручивши да ће "томе доћи крај".

На крају говора Салија Берише, демонстранти су отишли ​​до степеништа Раминог кабинета да запале свеће, али то није дозволила полиција, што је заоштрило ситуацију.

Испред зграде владе такође је дошло до сукоба демонстраната и полиције.

Како наводи Панорама, многи грађани су пробили полицијски кордон и у знак револта бацали црвену фарбу ка згради кабинета Едија Раме.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се