Читај ми!

Са протеста у Подгорици затражено повлачење Закона о председнику

Испред Скупштине Црне Горе одржан је протест због усвајања измена Закона о председнику. Окупљени грађани затражили су да се спречи "рушење уставног поретка и повуче Закон о председнику". Поручили су и да захтевају одржавање ванредних парламентарних избора и затражили избор судија Уставног суда Црне Горе.

Захтеве грађана је на почетку протеста прочитао Небојша Мрваљевић, извршни директор форума слободних грађана "Луча", у чијој организацији је протест и одржан.

"Захтевамо да се спречи рушење уставног поретка Црне Горе и да измене Закона о председнику буду повучене. Захтевамо договор око судија Уставног суда како би се обезбедили услови за одржавање избора", навео је Мрваљевић.

Јелена Марковић из Либералне партије (ЛП) указала је да гажење Устава није европски пут. "Сви који смо се окупили овде вечерас смо уставобранитељи", поручила је Марковићева.

Она је рекла "да издајници желе да Устав прилагоде себи и интересима других држава". Није Црна Гора прћија Александра Вучића и никада бити неће", казала је Марковићева, преноси Мина.

Посланик Социјалдемократске партије (СДП) Аднан Стриковић казао је да их је вечерас окупила идеја слободарске, мултиетничке, мултиверске и грађанске Црне Горе.

"Закон и Устав ове државе морају бити свети свима", рекао је Стриковић.

Посланик Демократске партије социјалиста (ДПС) Данијел Живковић поручио је "немамо више времена за појашњења и објашњења".

"За две године су одвели државу на олтар издаје и продаје. Сад су се дрзнули да ударе на кичму државе, на Устав, да ударе на претке и на нашу мајку Црну Гору која их је хранила. Ударали су мислећи да немамо храбрости да им одговоримо. И с овог места им поручујем да су нас потценили. Потценили су стамену, слободарску Црну Гору, верујући да је све завршено. Не да није завршено, тек је почело. Чуће нас и данас, и сутра, и сваког дана, на сваком месту", казао је Живковић.

Протесту су присуствовали, између осталих, представници Демократске партије социјалиста, СДП-а, ЛП-а и Социјалдемократа.  

Протест је подржао и председник Мило Ђукановић.

среда, 01. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво