Читај ми!

Абазовић: Шверцери покровитељи партија у којима су Коњевић, Кривокапић и Ђукановић

Црногорски премијер Дритан Абазовић рекао је да у Црној Гори постоје три клана која шверцују цигарете, а да је један покровитељ партија у којима су Рашко Коњевић, Ранко Кривокапић и Мило Ђукановић.

Дритан Абазовић је рекао да су сви напади са циљем да се он оптужи да има везе са шверцом цигарета.

"Позивам надлежне да утврде моју одговорност, да пронађу један једини евро од шверца, а да ли су искоришћени људи из моје околине, то ме занима... Само да не заваравамо трагове. Шверц цигарета и кокаина раде (бизнисмен Ранко) Убовић и (помоћник директора Управе полиције) Зоран Лазовић", рекао је Абазовић на Одбору за безбједност. 

Рекао је да ће Тужилаштво обавестити о конкретним схемама шверца цигарета на северу, које се дешавају 20 година, те да ће их обавестити и о паралелним граничним крелазима кроз које се он спроводи. 

Премијер је рекао да и јавно може да говори о свему, али да неће да прави проблеме представницима Тужилаштва. 

"На сцени је заваравање трагова, ако је било инволвираности колега, они морају да одговарају. Ово је све била једна игра, добро смишљерна, како би се скинула одговорност са Бемакс коалиције и пренела на један клан, у близини Подгорице, а заборавило и на Мојковачки клан, који се такође бави шверцом цигарета...", казао је Абазовић. 

Кривокапић: Прво испитати премијера 

Министар спољних послова у техничком мандату Ранко Кривокапић рекао је да је на делу тактика поросипања перја, те да кривци у политици у највећем броју случајева не кажу "ја нисам крив" него да су криви други.

"То је отприлике све што смо данас чули од премијера", рекао је Кривокапић.

Истакао је да да се око криминала прво мора испитивати премијер. 

"Премијер има кључно мјесто јер може да чисти систем од свих оних који су му претња - па је прво чишћен шеф бироа за оперативно деловање, па шеф агенције.. То су радње које показују ваше мотиве" рекао је Кривокапић Абазовићу.

Аџић: Покушај да се нацртају мете

Министар одбране Рашко Коњевић рекао је да се зна да је Абазовић ишао у Спуж да разговара са Љубом Биговићем и позвао га да каже је ли тужилаштву доставио службену забелешку.

"Сви смо за то да се разреши питање убиства Душка Јовановића. Абазовићу је овде политички проблем Раде Милошевић. Премијер је у своје најближе окружење именовао особу која је у континуитету била у контакту са Љубом Миловићем. То што сам ја желио да будем одговоран, та особа је на три седнице Већа за националну безбједност незаконито присуствовала. Ми смо на Већу упозорили на то. Ја сам упозорио", рекао је Коњевић на Одбору. 

Министар унутрашњих послова Филип Аџић, оценио је да се ради о бестидном покушају да се људима који су се супротставили шверцу цигарета цртају мете.

"Коњевић маше неким информацијама да је Абазовић шеф кавачке криминалне групе. Ево ће испасти да је Абазовић 30 година био покровитељ убистава и шверца, и свега што се дешавало у Црној Гори. Господине Коњевићу, бројке вас демантују и говоре да сте ви политички спремни на најпрљавије могуће игре, коко би нанели штету људима који хоће да зауставе криминалне активности у Црној Гори. Смјели нијесте да такнете шверцере и криминалце док сте били на челу МУП-а", рекао је Аџић.

Абазовић: Ђукановић политичка адреса

Политичка адреса је само једна - то је Мило Ђукановић, тврди Абазовић.

"Он је именовао премијере, директоре царина, полиције. Ти људи су повезани са Лазовићима, Миловићима, кавачким и шкаљарском кланом. Постоји само једна политичка особа. Ако треба да се крене од Дритана Абазовића, нека крене. Ја ћу се самоспалити ако ово није истина. Сам ћу себи ставити лисице на руке", рекао је Абазовић. 

Додао је и да треба направити детаљан преглед лица за која се сумња да су прали новац.

понедељак, 27. мај 2024.
15° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије