Читај ми!

Абазовић: Ако неко иницира разговор – ту смо

Црногорски премијер Дритан Абазовић тврди да није било преговора о формирању нове владе и додао да ће седница 2. септембра бити добра шанса да се о томе разговара а ако, каже, неко буде имао иницијативу за разговор – ту смо.

"Проблеми се могу решити само дијалогом, све остало је примитивизам. Морамо разговарати једни с другима, можда је некад тешко, али ту смо", рекао је Абазовић новинарима у Пљевљима.

О евентуалној смени председнице Скупштине Црне Горе на седници Скупштине 2. септембра, Абазовић је рекао да "политичари у Црној Гори желе да обезглаве државу".

"Нема Уставног суда, Судског савета, многе институције су у в. д. стању и влада је пала. Ако то желе, одлично, само нека се не увијају у заставе и не праве патриоте и Европљани. Покренут је процес гурања Црне Горе у проблеме а то раде јер се плаше правде", рекао је премијер владе у техничком мандату.

Оценио је да су у протеклом периоду одрађене, како је казао, "историјске ствари" за Црну Гору.

"Сваки наредни избори ће бити другачији. Започета је озбиљна борба против криминала и корупције, а поједине крупне рибе су у затвору. Ако неко мисли да се све ово може радити преко ноћи, то је неодговоран приступ, али то се остварује", рекао је Абазовић, пренели су подгорички медији.

Као још једно од решених питања навео је потписивање Темељног уговора са Српском православном црквом.

"Затворило се питање Темељног уговора – то су све велике ствари које су се десиле у прилично нестабилном политичком систему. Мислим да ова хистерија коју можете да приметите последњих месеци, атаци на мене лично и та кампања која се сваким даном мења, ствара код мене лично задовољство јер се остварило што смо обећали", казао је Абазовић.

Навео је да има још пуно посла, али и да је Црна Гора дефинитивно другачија у односу на 30. август 2020.

"Оптимиста сам за Црну Гору иако сујета преовладава у малој групици људи. Ипак, обруч се стеже, а кад се стегне до краја, Црна Гора ће бити мирнија. Ове велике теме тих дана неће имати значаја. Политичка туча ће бити око економије", казао је Абазовић.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво