Читај ми!

Мандић: Спремни смо да преузмемо одговорност за Црну Гору

Председник Нове српске демократије и један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић поручио је да је потребно формирати техничку владу која би припремила изборе. Позив за договор упутио је парламентарној већини од 30. августа 2020. У ДФ-у сматрају и да им припада место премијера, али су, каже, спремни да разговарају на састанку у петак.

Андрија Мандић је упутио позив председницима странака некадашње парламентарне већине да се састану 2. септембра у Скупштини, непосредно пре седнице, како би одговорили "народним тежњама и жељама" и постигли конкретан споразум за формирање Владе.

Мандић је рекао да је потребно формирати техничку владу која би испунила део обећања које су, како каже, дали грађанима уочи избора пре две године.

"После два експеримента дошао је тренутак да поразговарамо без враћања уназад и да нађемо решење на задовољство свих грађана Црне Горе", навео је Мандић.

Поручио је да је ДФ спреман да преузме одговорност за Црну Гору. "ДФ је спреман да поштује све преузете обавезе, како домаће тако и међународне", поручио је Мандић.

На питање види ли себе као мандатара, одговорио је да је урадио пуно ствари да дође до нарастајуће снаге народа и до 30. августа.

"Демократски стандарди су такви да су моји најближи сарадници из НСД, вреднујући резултате које НСД има у оквиру коалиције ДФ-а који чини скоро половину мандата парламентарне већине, стоје на становишту да би то најодговорније место и суштински најважније место за борбу против криминала и корупције и на путу ка ЕУ требало да припадне најјачем конституенту", навео је Мандић и додао да је то полазна основа с којим ДФ седа за сто.

Каже и да је сат времена за постизање политичког договора довољно.

"ДФ долази са својом платформом и исказује спремност да се о свему договоримо", поручио је Мандић и рекао да ДФ зове на поштен договор.

На питање да ли је премијерско место услов са којим иду на преговоре, Мандић је поручио:

"Ми с тим ставом идемо на преговоре и никога ништа не условљавамо. Ми тражимо да се поштују демократски стандарди, али никога ништа не условљавамо. Чућемо њихове аргументе и верујем да ћемо изаћи са договором", навео је Мандић.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво