Читај ми!

Пленковић: До посете Вучића доћи ће када буде тренутак

Хрватски премијер Андреј Пленковић први пут се вечерас огласио о забрани председнику Александру Вучићу да посети Јасеновац и поручио да ће до посете доћи, како је рекао, "када буде тренутак".

Пленковић је рекао да посета Вучића не може да буде приватна јер је то, како тврди, "ствар која има своје политичке импликације".

Обраћајући се новинарима након седнице ширег Председништва ХДЗ-а и након што је Вучић рекао да је три пута тражио да посети Јасеновац, а први пут још 2. септембра 2021, Пленковић је навео да морају да се провере наводи да је Вучић најавио посету још у септембру прошле године.

Он је навео да је Хрватска незванично сазнала да постоји жеља Вучића да се дође у недељу, али да није било формалне најаве.

"Колико год да се жели дискретно обавити, то није приватна посета. То је ствар која има своје политичке импликације. Рекли смо да није тренутак нити је методологија била за то исправна. Када дође тренутак и када се стекну услови, можемо о томе да говоримо", рекао је Пленковић, а преноси Хина.

Пленковић је реакцију из Београда назвао "муњевитом, хистеричном", не само власти и званичника него и медија, а за Хрватску тврди да је "укључива и толерантна" и да не жели да зарађује политичке бодове на овој теми.

Он је додао да зна за Вучићеву иницијативу да дође у посету крајем фебруара, почетком марта.

"У том смо тренутку рекли да није тренутак за такву посету. Након тога више није било контакта нити расправа на ту тему", навео је Пленковић.

Као објашњење навео је да је то био тренутак када је ухапшен министар Хорват, када му је умро отац, када је Ускок био заинтересован за Милошевића и Алдровића.

среда, 29. новембар 2023.
5° C

Коментари

Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке
Dlaka iz ugla oka
Длаке из ока? И то је могуће!