Читај ми!

Мађарска, ухапшено неколико особа због крујумчарења миграната - међу њима и држављанин Србије

У три одвојена случаја, мађарска полиција привела два Сиријца и Авганистанца који су ка Западној Европи превозили сународнике без докумената. Двојица украјинских држављана такође су ухапшена због кријумчарења миграната, а на истом послу били су и српски и бугарски држављанин. Свима прети казна од једне до пет година затвора.

Рано јутрос на ауто-путу М85, у близини места Енеше, на тромеђи Мађарске, Словачке и Аустрије, полицајци су пресрели аутомобил са мађарским таблицама, а возио га је српски држављанин. У "реноу" је било 11 сапутника без докумената, а посведочили су да су сиријски држављани.

Полицијска патрола јутрос је на ауто-путу М86, у близини места Ват, код мађарско-аустријске границе, зауставила теретни комби немачких регистарских ознака који је возио сиријски држављанин.

У возилу је затечено још 29 странаца без докумената који нису могли да докажу легалан боравак у Мађарској. Сви илегални мигранти су се на саслушању у полицијској капетанији жупаније Ваш изјаснили да су из Сирије.

Истог јутра, на регионалном путу 8717, између места Бучу и Божок, у близини мађарско-аустријске границе, мађарски полицајци су преконтролисали теретни комби немачких регистарских ознака који је возио авганистански држављанин.

У возилу је било 16 страних држављана без валидних докумената који су навели да су пакистанског, индијског и авганистанског порекла.

У близини мађарско-српске границе, у месту Морахалом, патрола је у комбију чешких регистарских ознака затекла 29 Сиријаца, а "форд транзит" је возио украјински држављанин, који је приведен.

У месту Комаром, у близини мађарско-словачке границе, полицајци су током преподнева зауставили аутомобил немачких регистарских ознака у коме су били возач из Сирије и девет миграната из Сирије и Палестине, без валидних докумената за боравак у Мађарској.

Синоћ је приведен украјински држављанин који је аутомобилом регистрованим у Мађарској превозио шест илегалаца из Авганистана и Турске, а ухапшен је у месту Ружа, у близини мађарско-српске границе.

Двадесетак километара даље, у месту Балотасалаш, ухапшен је и бугарски држављанин који је превозио 24 мигранта из Индије, Пакистана и Авганистана.

У складу са мађарским прописима, полиција је све мигранте спровела до заштитне ограде на мађарско-српској граници. Мађарска полиција саопштила је да је током протеклог дана на територији своје земље затекла 621 мигранта без докумената за валидан боравак у Мађарској.

Против возача из Србије, Сирије, Авганистана, Украјине и Бугарске биће покренут кривични поступак због сумње да су се бавили кријумчарењем људи, саопштиле су полицијске капетаније жупанија Ваш, Комаром-Естергом, Чонград-Чанад, Бач-Кишкун и Ђер-Мошон-Шопрон.

За кривично дело трговине људима у Мађарској је запрећена казна од једне до пет година затвора, уз отежавајуће околности, од 5 до 15 година.  

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво