Читај ми!

Мађарска, од петка гориво по субвенционисаним ценама само за возила са мађарским регистарским ознакама

Мађарска влада одлучила је да од петка дозволи да само аутомобили са регистарским ознакама те земље точе гориво по субвенционисаним ценама на бензинским станицама, док ће странци моћи да точе само по тржишним ценама.

Од петка само аутомобили са мађарским регистрационим ознакама могу да точе гориво по субвенционисаним ценама у Мађарској, јер је, како тврде надлежни, бензински туризам постао претња сигурности снабдевања, као и злоупотреба замрзнуте цене бензина.

Странци ће моћи да пуне резервоаре само по тржишној цени горива.

Литар субвенционисаног бензина и дизела кошта 480 форинти, што је тренутно око 150-152 динара, у зависности од дневног курса.

Мађарска влада пре два дана је прогласила ванредно стање због рата у Украјини, а премијер Виктор Орбан поручио је да је његовом кабинету потребан простор за маневар како би могао брзо да одговори на изазове.

"Свет је на прагу економске кризе", навео је Орбан у видео-обраћању објављеном на Фејсбуку истичући да Мађарска мора да се држи подаље од рата у суседној Украјини и да "заштити финансијску безбедност породица".

петак, 08. децембар 2023.
3° C

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара