Читај ми!

Протест у Бањалуци због одлуке Кристијана Шмита

На Тргу Крајине у Бањалуци после подне је одржан велики народни скуп подршке руководству Републике Српске и протест против наметања одлука међународних представника. Кристијан Шмит је суспендовао Закон о непокретној имовини Републике Српске који је усвојила републичка Скупштина. Закон је ступио на снагу.

Борци и грађани из свих крајева Српске дошли су кажу да спрече урушавање надлежности, не признају Кристијана Шмита и укидање закона.

"Данас смо овдје да кажемо не лажним представницима међународне заједнице и да им поручимо да не вјерујемо у њихову причу да одлуке које доносе нису против српског народа", поручио је Марко Милошевић, председник Одбора ратних војних инвалида.

Борце су подржали представници власти. Милорад Додик рекао je да би Закон о државној имовини на нивоу БиХ био смртна казна за Српску. Од пет опозиционих лидера на протесте је дошао само један – остали да је скуп организовао СНСД.

"Чињеница да је борилачка организација заједно са организацијама проистеклим из отаџбинског рата организовала овако величанствен скуп. Наравно да сам ја то подржао и сматрам да сам био у праву. Не желим ништа да кажем о онима који то нису подржали, то је њихов избор, као што је мој избор био да подржим овакав скуп", поручио је Додик. 

Протесте су поред полиције Српске надгледали и припадници Еуфора.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво