Додик: Закон о имовини на нивоу БиХ смртна казна за Републику Српску

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик упозорио је да би доношење закона о државној имовини на нивоу БиХ била смртна казна за Републику Српску.

"Ако изгубите имовину, у чему је смисао Републике Српске", упитао је Додик и истакао да би регулисање питање имовине на нивоу БиХ значило "отимање имовине Српској", чиме би она изгубила значајан део свог субјективитета, јер, како каже, није у питању имовина БиХ, већ ентитета.

Најавио је да ће разговарати са представницима борачких категорија и додао да верује да ће данашњи скуп "Слобода" на бањалучком Тргу Kрајина, бити миран и достојанствен, као и да ће са њега бити послата порука да они који су својим ангажманом у Војсци Републике Српске одбранили Српску због новог закона осећају да губе своју имовину.

Подсетио је да је предлагао да се направи споразум два ентитета и да се регулише питање имовине и да је у овом тренутку само спорна имовина у Репубици Српској, док у Федерацији БиХ федерална власт суверено управља имовином.

Истакао је да није тачна тврдња Уставног суда БиХ да питање имовине треба да буде решено на нивоу БиХ, јер тај суд није овлашћен да одлучује о надлежностима, већ само да процењује да ли је неки акт у сагласности са Уставом БиХ.

Народни скуп "Слобода" најављен је за 17 сати у Бањалуци.

Скуп је организован у знак подршке руководству Републике Српске, након одлуке високог представника Kристијана Шмита, којег да бонским овлашћењима суспендује Закон о непокретној имовини, који је донела Народна скпштина Републике Српске.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво