Читај ми!

Опречни прелиминарни подаци са избора у Беранама, у Улцињу највише мандата коалицији око покрета УРА

У Црној Гори, у Беранама и Улцињу, одржани су локални избори. Према прелиминарним подацима СНП-а и Демократа, у Беранама је највише мандата освојила коалиција око ДПС-а, док је према подацима ДФ-а, коалиција "За будућност Берана" освојила највише гласова. На локалним изборима у Улцињу, према прелиминарним подацима коалиције "За нови почетак" (УРА, ДП, СД, СДП и АА), та листа је освојила 14 мандата.

Према прелиминарним подацима СНП-а на 100 одсто обрађеног бирачког тела, та партија је на локалним изборима у Беранама освојила седам мандата, коалиција "Да, за Беране и Црну Гору" деват, коалиција "За будућност Берана" шест, Демократе шест, Беране сад четири, Права Црна Гора два и Уједињена Црна Гора један мандат.

Подаци Демократа, на 85 одсто пребројаних гласачких листића, показују да је коалиција "ДА, за Беране и Црну Гору!" (ДПС, БС, СД, ЛП) освојила највише, осам мандата на локалним изборима у Беранама.

Следе СНП (7), За будућност Берана (6), Демократе (6), Беране сад (4), Права Црна Гора (2), Уједињена (1).

Према прелиминарним подацима које је претходно објавио Демократски фронт, на око 3.000 пребројаних гласачких листића, коалиција "За будућност Берана" освојила је 21 одсто гласова.

Према подацима ДФ-а, листа "ДА, за Беране и Црну Гору!" освојила је 20 одсто, Социјалистичка народна партија освојила је 19, Демократе 15, Беране сад 12, Права Црна Гора пет, Уједињена Црна Гора четири, а Беране има алтернативу око 0,3 одсто гласова.

У Беранама је у изборној трци било осам изборних листа. Гласачко право имало је 23.535 бирача, који су гласали на 56 бирачких места.

Улцињ, највише мандата коалицији око покрета УРА

На локалним изборима у Улцињу, према прелиминарним подацима коалиције "За нови почетак" (УРА, ДП, СД, СДП и АА), та листа је освојила 14 мандата.

Листа коалиције ДПС-а и Бошњачке странке, према тим подацима, освојила је 6 мандата, колико је освојила и ДУА. Форца је освојила 5 мандата, а Демократска Црна Гора два.

У Улцињу је учествовало пет изборних листа, а 20.392 бирача су гласала на 38 бирачких места.

Према подацима ДПС-а, коалиције "За нови почетак" освојила је 14 мандата, ДПС 7, ДУА 5, Форца 4 и Демократе 2 мандата.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво