Читај ми!

Седница црногорског Већа за националну безбедност није одржана, пет чланова није дошло

Седница црногорског Већа за националну безбедност није одржана због непојављивања пет чланова тог тела, саопштено је из кабинета премијера Црне Горе Здравка Кривокапића. Медији преносе да на седницу нису дошли потпредседник Владе Дритан Абазовић, министри спољних и унутрашњих послова, Ђорђе Радуловић и Сергеј Секуловић, као ни шеф и заменик председника скупштинског Одбора за безбедност Милан Кнежевић и Мевлудин Нухоџић. За сутра је заказана нова седница.

Како је саопштено из кабинета премијера Здравка Кривокапића, седница Већа за националну безбедност данас није одржана, услед непојављивања пет чланова, упркос томе што је одржавање седнице, како наводе, било организовано и прилагођено обавезама већине чланова Већа.

На седници су се, како тврде, појавили премијер Здравко Кривокапић, као председник Већа, министарка одбране Оливера Ињац, министар финансија и социјалног старања Милојко Спајић и директор АНБ-а Дејан Вукшић.

На седницу нису дошли потпредседник Владе Дритан Абазовић, министри спољних и унутрашњих послова, Ђорђе Радуловић и Сергеј Секуловић, као ни шеф и заменик председника скупштинског Одбора за безбедност Милан Кнежевић и Мевлудин Нухоџић. 

"Недоласком пет чланова Вијећа онемогућено је усвајање извјештаја Међуресорне комисије за анализу резултата координације и оперативне усклађености органа обавјештајно-безбједносног сектора и Бироа за оперативну координацију, везано за догађаје на Цетињу од 3. до 5. септембра 2021. године. Усвајање тог документа је предуслов за скидање ознаке тајности са извјештаја, чиме би јавност била упозната са садржајем извјештаја у цјелини", пише у саопштењу.

У том смислу, како су рекли, забрињава чињеница да пет чланова Већа показују очигледну неодговорност када је у питању разматрање актуелне безбедносне ситуације у држави.

"У циљу потпуне транспарентности, већ сјутра, предсједник Вијећа премијер Здравко Кривокапић заказаће нову сједницу за 16 часова, са истим дневним редом, са основним циљем да грађани Црне Горе буду до краја упознати са садржајем извјештаја", наведено је у саопштењу. 

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво