Читај ми!

Црна Гора, поново протести против формирања мањинске владе

Протест грађана против предлога формирања мањинске владе Црне Горе и вечерас је одржан испред Владе у Подгорици. Грађани су протестовали и у Никшићу, Тивту, Беранама и Мојковцу.

Испред црногорске Владе у Подгорици одржан је нови протест грађана, који су се окупљали и претходних дана протестујући против предлога за формирање мањинске владе.

Међу окупљенима су били функционери Демократа Данило Шарановић и Албин Ћеман.

Испред Владе је и био лидер и посланик Праве Црне Горе Марко Милачић, као и посланик Уједињене Црне Горе Владимир Добричанин.

Владајућа већина треба да се договори, да се не би суочили с отпором с којим се суочила претходна власт на изборома 30. августа 2020. године, поручено је испред Скупштине, преносе Вијести. Најавили су нови протест за сутра у 17 часова, позивајући све посланике власти да присуствују.

И грађани Никшића који протестују због, како кажу, чувања изборне воље од 30. августа, вечерас су се окупили испред зграде Општине.

Са њима је и потпредседник Општине Митар Горановић, али и остали чланови Демократа, као и представници покрета "Не дамо Никшић". Ту су и представници НВО Михољски збор.

Испред просторија ООГП УРА обратио се потпредседник Општине Митар Горановић, из редова Демократа. Казао је да бране слободу освојену 30. августа коју им је оставио митрополит Амфилохије.

Аница Ђуровић из Уједињене Црне Горе рекла је да данас предлажу мањинску владу са онима који су хтели да их депортују "тракторијадом".

"Грађани Никшића и целе Црне Горе знају да су мањине позване у Владу, али да нису хтеле. Сада хоће у Владу јер имају подршку ДПС", казала је Ђуровићева и додала да ће бранити ону лучу слободе истим улицама одакле се проламало "Нек се чује до небеса, нема више ДПС-а".

Милутин Буторовић испред покрета "Не дамо Никшић" казао је да су се и вечерас окупили да поруче оно што су поручивали већ неколико ноћи са ових скупова, а то је да неће дозволити прекрајање изборне воље која се десила 30. августа 2020. године.

Грађани који протестују против формирања мањинске владе окупили су се на которској раскрсници на Јадранској магистрали у близини аеродрома Тиват.

Кратко су блокирали одвијање саобраћаја. Скуп је обезбеђивало неколико десетина полицајаца из Тивта и Котора, а окупило се пар стотина грађана. Иза скупа стоји како је речено, Организациони одбор народних протеста за целу Црну Гору.

Грађани су протестовали и у Беранама и Мојковцу.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво