Читај ми!

Протести широм Црне Горе против формирања мањинске владе

Грађани који се противе иницијативи за формирање мањинске владе Црне Горе и вечерас су се окупили испред Владе у Подгорици. Протести одржани и у Никшићу, Беранама, Бијелом Пољу, Колашину. Окупљени поручују да је циљ одбранити изборну вољу грађана. Протести најављени и за сутра.

Окупљени грађани, који се противе иницијативи Коалиције "Црно на бијело" за изгласавање неповерења и формирање мањинске владе, током скупа у Подгорици блокирали су саобраћај, а прилази згради Владе били су затворени.

Поручили су да бране победу са избора 30. августа 2020. године и да ће наставити окупљања.

Није познато ко је организатор, а партије које су јавно подржале актуелну Владу и премијера Кривокапића тврде да не стоје иза протеста и да не знају ко је организатор.

Међутим, били су присутни посланици Данило Шарановић (Демократе) и Марко Милачић (Права Црна Гора), као и саветници председника Скупштине Алексе Бечића.

И у Никшићу је вечерас одржан протест са којег је поручено да је циљ скупа одбранити изборну вољу грађана и спречити "највећу издају" Црне Горе.

Окупљање је почело на Тргу Шака Петровића, а на степеницама које воде до манастира окупљени су развили велику тробојку и дошло је до међусобног свађања окупљених.

Дописника ТВЦГ који је извештавао са протеста у Никшићу, вербално и физички је напао непознати младић, који му је тражио да избрише снимак и покушао да му узме телефон, објављено је на сајту телевизије.

У Беранама, група грађана окупила се и вечерас испред зграде Општине, пружајући подршку Влади Здравка Кривокапића.

Неколико десетина грађана Колашина, од 19 сати, блокирало је магистрални пут изражавајући протест због инцијативе за формирање мањинске Владе.

Окупљени су узвикивали "Не дамо побједу" и Сви, сви". Најављено је да ће се на истом месту и у исто време окупити и сутра. 

Протест је одржан и у Бијелом Пољу.

Грађани Црне Горе који се противе иницијативи за формирање мањинске владе протестовали су јуче испред зграде Владе и седишта Скупштине у Подгорици.

Раније данас, премијер Црне Горе Здравко Кривокапић саопштио је да је Влада поднела захтев за скраћење мандата Скупштине.

Кривокапићев кабинет позвао је у исто време коалицију Црно на бијело, чији члан је и покрет УРА потпредседника Владе Дритана Абазовића, да врати мандат грађанима, а затим да се на изборима консултују грађани.

Покрет УРА је, реагујући на саопштење из Кабинета премијера, поручио да је Кривокапић на "брзински сазваној електронској сједници, путем телефона, преко Воцапа", повукао потез очајника и противуставно тражио од министара да се изјасне о скраћењу мандата Скупштини.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво