Читај ми!

Инцидент на словеначкој националној телевизији, антиваксери упали у студио вести

У згради РТВ Словенија синоћ се догодио инцидент када су демонстранти који се противе вакцинацији упали су у студио Информативног програма. Полиција је интервенисала и из зграде избацила двадесетак демонстраната.

Инцидент се догодио у 20.30, када су демонстранти – који су четири месеца испред зграде Телевизије – захтевали да у програму изнесу своју истину о коронавирусу, упали у студио Информативног програма.

Интервенисала је полиција и из зграде је избацила двадесетак демонстраната који нису носили маске.

"Данашњим насилним упадом у просторије Телевизије Словенија, демонстранти су грубо злоупотребили право на мирни протест. Очекујемо одлучну акцију надлежних институција. Након вишемесечног узнемиравања физички упад и напад на РТВ Словенија нису само напад на нашу институцију, већ и на слободан и независан новинарски рад, што је један од темељних постулата демократије", истиче се у саопштењу РТВ Словеније.

"Свако демократско друштво мора да има нулту толеранцију према оваквим инцидентима. Поштујемо слободу говора и захтевамо да сви поштују нашу дужност према професионалном раду, основне цивилизацијске норме и основно право наших запослених на лично достојанство, интегритет и безбедност", додаје се у саопштењу.

Генерални директор РТВ Словенија истакао је да је ово тежак напад на ту медијску кућу.

"То је тежак напад на нашу кућу и јавне медије, који најоштрије осуђујемо. Уложено је много напора да се ова ситуација поправи за четири месеца. Проблеми су прилично значајни... Одмах ћемо појачати безбедност куће како до сличних инцидената не би дошло. До данас су протести били релативно мирни, иако врло ометајући, посебно за новинаре у информативној емисији ТВ Словенија на првом спрату. Надам се да ће власти више пажње посветити овом проблему, посебно након данашњег догађаја. На срећу, повређених није било", изјавио је генерални директор РТВ Словенија Андреј Грах Ватму. 

Главна уредница Информативног програма ТВ Словенија Маница Јанежич Амброжич поручила је да од маја упозоравају на стање испред зграде телевизије и да демонстранти узнемиравају запослене и госте програма.

"Већ смо послали неколико пријава полицији. Надам се да је ово отрежњујуће за све и да ће нас заштитити. Ово је недопустив напад на медије, новинарство и демократију", нагласила је Маница Јанежич Амброжич.

уторак, 16. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару