Читај ми!

Милановић: Пуповац је заштићен као панда у њујоршком зоо врту

Председник Зоран Милановић одговорио је на тврдње Андреја Пленовића и лидера и посланика СДСС-а Милорада Пуповца, за којег је рекао да је у Хрватској "заштићенији од панде у њујорском ЗОО врту", док је за премијера казао да је "штеточина".

Милановић је на пријему поводом годишњице од погибије првог полицајца у рату Јосипа Јовића и 30. годишњицу акције "Плитвице" поделио одликовања, а онда се обратио присутнима и медијима.

Поводом полемике са премијером Пленковићем и Пуповцем која већ данима траје Милановић тврди да има пуно веће искуство него, како је рекао, неки "шмокљани". Посебно су му, додао је, омиљени људи који су "drama gueens и глуме жртве".

"Нису људи у црним кошуљама викали пред елитном кућом у елитном загребачком кварту, него под мојим прозором. Пуповац је заштићенији од панди у њујоршком зоолошком врту", рекао је Милановић.

За Пуповца, који се претходно изјавио да је Милановићу помогао да постане председник, Милановић је још рекао да "неискрен и лажљив" као и да је кривотворену преписку са њим објавио на "удбашки начин".

"Циљ манипулације је био да заштити себе. А што се тиче притиска саборских посланика, могу их притискати и ја, аргументима", рекао је Милановић..

За Злату Ђуђевић, коју је кандидовао за председницу Врховног суда, што је био непосредан повод ове полемике, рекао је да је она његова избор и предлог, али не и једина особа која би могла да ради тај посао.

"Ово је типичан покушај компромитације да би сад Пуповац као мало јагањче рекао да жели да ово што пре престане. Нисам ја почео, нисам називао саборске заступнике пањевима, нити ишао да се тучем са њима у сабору. То је радио Пленковић...", рекао је Милановић, пренео је загребачки Јутарњи лист.

О Пленковићу 

За премијера Пленковића је рекао и да је "терминално неспособан" и да га је, како је казао, штедео годину дана и подржавао политику владе.

Додао је да је министар здравства Вили Берош слуђен од ситуације у коју га је премијер довео.

"Медика не испоручује лекове, а он каже да није рачуновођа. Он је ништа...", рекао је Милановић и додао да је то, како је казао, такав ниво аматеризма у власти.

Пленковић је, навео је, већ пет година премијер.

"Људи науче, али он споро учи, или је лењ или нешто друго...", рекао је Милановић.

Спочитавајући Пуповцу да је фалсификовао његове приватне поруке, Милановић је казао и да се лично борио за права Срба, док је лидер СДСС држао "фигу у џепу".

"Ја сам ишао у Вуковар да би бранио право мањине за писмо, а Пуповцу је било свеједно. Никад нисам делио људе на Хрвате и Србе. Пуповац је у мојој влади имао приступ свим ресурсима, али не дозвољавам да будем уцењен", рекао је хрватски председник. Уцењивати се не дам", поручује Милановић.

Истакао је да никада ни на кога није физички напао, нити је некога назвао "папчином и смећем".

Поручио је да је, једино што му преостаје, да дивља на овакав начин. "Твитер је шприцање змијског отрова, а Фејсбук је штиво", рекао је Милановић.

субота, 13. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару