Читај ми!

Хрватска најављује слање протестне ноте Србији

Хрватска је затражила извињење Србије и најавила слање протестне ноте након што је, како наводи Хина, члан српске делегације у посети Хрватској у видео снимку на Фејбуку назвао Книн "српским и окупираним" и пожелео да се над њим поновно вијори српска застава. Теолог Милош Стојковић изјавио је да нема никакве везе са спорном објавом на Фејсбуку и тврди да је видео с Книнске тврђаве снимио неко други.

Милош Стојковић, хуманитарни радник и теолог, био је у делегацији предвођеној државним секретаром у српском Министарству државне управе и локалне самоуправе која је у среду обилазила српско становништво у Шибенско-книнској жупанији поводом празника Светог Саве, јавља Хина.

Пењући се на книнску тврђаву, Стојковић је, како наводи агенција, снимио видео у којем пријатеље поздравља са "српске окупиране територије".

"Сада смо опет у нашој Крајини, ово вам је Книн, живела Србија одавде", каже Стојковић у поменутом снимку, јавља Хина.

"Они славе овде 'Олују' такозвану, славе погром српског народа, а ми смо ту да им покажемо колико можемо и да је ово ипак српска крајина...", рекао је Стојковић и усмеравајући камеру у врх тврђаве додао: "Оно на врху је њихова застава, даће Бог да једном вратимо нашу, ово је окупирани српски Книн", наводи агенција.

Хрватско Министарство спољних и европских послова најоштрије је осудило тај "скандалозан чин и слање порука којима се на најгрубљи начин вређа Република Хрватска и пропагирају поражене великосрпске идеје".

"Посебно изражавамо жаљење што те неприхватљиве изјаве долазе од особе која је била део службене делегације из Републике Србије, за шта очекујемо службено извињење и недвосмислено ограђивање", наводи се у саопштењу које је пренела Хина.

Из Загреба најављују да ће Хрватска послати протестну ноту Србији и кажу да хрватска полиција спроводи истрагу, додаје Хина.

понедељак, 06. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара