Читај ми!

Додик: Проглашавањем РС заустављено урушавање српске националне идеје

Уочи Дана Републике Српске, српски члан Председништва Милорад Додик каже да је она вишевековна идеја и тежња српског народа да живи у својој држави слободно, а да је ова генерација имала историјску улогу да ту идеју материјализује и тај сан оствари. Проглашавањем Републике Српске, оцењује Додик, заустављено је континуирано урушавање српске националне идеје.

Председница Републике Српске Жељка Цвијановић верује да ће Република Српска сваке године и за сваки Дан Републике бити све јача и развијенија. 

"Ми смо показали капацитет наших институција, управо борећи се са разним проблемима и када је реч о политичким притисцима, економским недаћама и финансијским проблемима које смо имали па тако и овим здравственим проблемом који је дошао са коронавирусом да савладавамо те препреке и успостављамо све чвршћу везу између наших институција и грађана", поручује председница Цвијановић.

Милорад Додик, српски члан Председништва БиХ каже да Дан Републике 9. јануар, не може да буде промењен инквизицијским међународим одлукама, међународних судија и високог представника нити било кога. 

"Ово ће дефинитивно остати дан српског народа, као дан наше слободе, као дан наше државности. Ми смо се борили за слободу да би имали државу. Ми од тога не бежимо и нећемо никада да се кријемо", истакао је Додик.

понедељак, 20. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара