Читај ми!

САД распоређују војнике и дронове у бази у Румунији

Америчке ваздухопловне снаге распоредиле су око 90 војника и неодређени број дронова у бази у централној Румунији, саопштило је тамошње Министарство одбране.

Асошијетед прес наглашава да су САД на тај начин појачале своје војно присуство у региону који изазива забринутост НАТО савезника, због, како наводи америчка агенција, покушаја Русије да демонстрира своју војну силу.

Румунско министарство саопштило је да ће америчко присуство у војној бази "Kампија Турзи" трајати неколико месеци у циљу подршке НАТО операцијама.

"Распоређивање дронова на овој кључној стратешкој локацији има за циљ да увери наше савезнике и партнере, као и да пошаље поруку нашим противницима, да можемо брзо да реагујемо на сваку хитну претњу", рекао је представник Војске САД Џеф Хариџијан.

Хариџијан у саопштењу навео да ће дронови повећати надзорне и извиђачке способности у области Црног мора, где САД редовно оптужују Русију за опасно пресретање америчких војних авиона и друге инциденте који су распламсали тензије између две велесиле, додаје АП.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара