Читај ми!

Градоначелник Петриње није вратио новац за обнову, али сматра да је износ неприхватљив

Градоначелник Петриње Даринко Думбовић поручио је да није вратио новац за обнову него је рекао да му није потребан, јер му је износ од 30 милиона куна неприхватљив. Додао је и како је разговарао сa премијером који му је дао реч да ће новца бити више.

Даринко Думбовић је истакао да новац није вратио, али да расподела новца за обнову за њега није била прихватљива.

"Ја га нисам вратио, само сам рекао да ми није потребан. Рекао сам да сам преспавао ноћ и да сам донео одлуку да је то за мене била понуда која није била прихватљива, за мој стожер и мене као човека. Ми смо људи, изгубили смо свој град и нисмо камен. Нормално је да морамо да реагујемо емотивно. Мислим да сви имамо шансу да стање поправимо. Разговарао сам с премијером и дао сам му до знања да морамо имати још снажнију комуникацију у прерасподели средстава", рекао је Думбовић у центру Петриње где су обележавали Дан жалости, наводи Хина.

Сматра да новац за помоћ не би требало политизовати и то на начин да му се говори да се ради о предизборној кампањи.

"Моја кампања је на неки начин умрла с градом. Овде нема кампање, ни политике, само јасни ставови да је Петриња најгоре разрушен град на овом подручју", истакао је Думбовић.

Додао је да сматра да су сви добили премало средстава, али и да је премијер Пленковић дао реч да ће новца бити више.

"То је мени било потребно. Пре свега сам био сигуран да порука коју дајем мора бити јасна. Нећу дозволити никада да политички кључ осим струке додељује финансијска средства. Тридесет милиона није новац који би био довољан данас, али добио сам реч да ћемо добити више сигурно," нагласио је Думбовић.

Указао је како им није било прихватљиво у овом тренутку то што је Глина добила 25 милиона куна помоћи, а они 30.

"Све се руши, када погледате лево и десно се руши. Суд се руши, Градска управа, комунално подузеће, привреда, основна школа, катастар се руши, град се једноставно цео руши. У овом делу градског језгра која је направљено у 18. и 19. веку било каква импровизација у овим кућама на лошим темељима била би највећа глупост," рекао је Думбовић.

На питање је ли га премијер смиривао јер су Реформисти коалицијски партнер у Влади, Думбовић каже да сарадња није упитна и да му је важна рука политике која ће имати одговорност према овом простору.

Додао је и да не очекује одговорност само од премијера, већ и од лидера Европске уније.

"У противном, ако Европе не буде овде да помогну, онда мени као европејцу није потребна та Европа, и то онда морам народу да кажем. Мени није потребна ничија процедура од годину или годину и по дана, сутра су мени потребни закони", закључио је Думбовић.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара