Читај ми!

Митрополија загребачко-љубљанска апелује за помоћ настрадалима у земљотресу

Митрополија загребачко-љубљанска позива све људе добре воље, који желе и могу, да помогну страдалима у земљотресима који су 28. и 29. децембра погодили хрватске градове Петрињу и Сисак.

"У дане глобалног искушења кроз које пролази читаво човечанство, распето између очувања себе и ближњег у условима тешке пандемије, нас у Хрватској задесила је још једна несрећа. Градови Петриња и Сисак су погођени серијом разорних земљотреса далекосежне моћи, услед чега су оштећени бројни верски, стамбени и пословни објекти, а многи људи су остали без крова над главом", рекао је митрополит Порфирије.

Он је додао да су "неки, међу њима, нажалост, остали без својих најближих".

Порфирије је навео да су због великих оштећења на храму Свете Петке и парохијском дому у Сиску, као и на храму Светог Спиридона и велелепном здању парохијског дома у Петрињи, свештеници са својим породицама приморани да напусте ова места богослужења и становања.

Међутим, упркос свему што нас у последње време сналази, ми верујемо Апостолу Павлу, који нам је преко древних Коринћана поручио да нас није снашло оно што издржати не можемо: ''Веран је Бог који вас неће пустити да се искушавате већма него што можете, него ће учинити са искушењем и крај, да можете поднети. Зато нека и ове тешкоће, према још једном великом посланику, Петру, буду схваћене као огањ у којем ће сјајније од злата заблистати наша вера хришћанска. Разумимо их као позив нашој доброти, солидарности и љубави, те покушајмо потом и да другачијим очима гледамо на свакодневни живот", поручио је, између осталог, Порфирије.

Помоћ се може уплатити на:

Српска православна црква у Хрватској, Епархија загребачко-љубљанска
Сбербанк д.д. Варшавска 9, 10000 Загреб, Хрватска
SWIFT/BIC: VBCRHR22
HR09 2503 0071 5100 0060 0
Са назнаком: Помоћ страдалима у потресу

недеља, 28. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво