Читај ми!

Председница Врховног суда Црне Горе поднела оставку

Весна Меденица, председница Врховног суда Црне Горе поднела је оставку, преноси РТЦГ.

Весна Меденица је оставку поднела после Опште седнице Врховног суда и, између осталог, рекла да тај начин "показује професионалност и одговорност", као и да пружа "последњи допринос и лични печат" решавању питања избора председника Врховног суда.

"Као што сам се у досадашњој каријери искрено, професионално и одговорно односила према сваком отвореном питању, пружам последњи допринос и лични печат решавању питања избора председника Врховног суда. Из тих разлога, поступајући у складу са чланом 106 Закона о Судском савету и судијама, тражим да ми престане функција судије и председника Врховног суда Црне Горе", рекла је Меденица.

Додала је да су вредности, којима се руководила када је претходне године поднела пријаву на јавни оглас за председника Врховног суда Црне Горе биле усмерене на наставак и унапређење независности, самосталности, одговорности, квалитета, ефикасности и транспарентности рада судства.

"Сматрала сам да је судски систем, током вршења претходног мандата већ изграђен, те да не постоји концентрација моћи предсједника суда, имајући у виду његове надлежности које су важећим Законом о Судском савјету и судијама прописане. Склона сам и даље том мишљењу", поручила је Меденица.

Говорила је и о свом доприносу на функцији председнице Врховног суда и истакла да је, "имала привилегију и дужност, да утиче на поступак сазревања судства.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво