Читај ми!

"Савана" жели да преузме "Монтенегро ерлајнс", пилоти траже састанак с Кривокапићем

Портал Банкар.ме пренео је да је групација "Савана" предала писмо намере Влади Црне Горе за куповину, односно преузимање "Монтенегро ерлајнса".

У писму у које је Банкар.ме имао увид, презентована је намера групације "Савана" да преузме "Монтенегро ерлајнс" за један евро, уз услов претходног отписа свих обавеза које компаније има према држави.

Уједно је наведено да би Савана преузела на себе обавезу договора с приватним кредиторима "Монтенегро ерлајнса" у циљу измирења дуговања, као и одговорност и ризике за будуће пословање компаније.

Као разлоге за ову одлуку групација "Савана" наводи чињеницу да Црна Гора мора имати своју националну авиокомпанију.

Уједно су навели да аргументи због којих не би требало гасити компанију нису адекватно образложени, нити је представљена кост-бенефит анализа.

Према порталу, групацију "Савана" контролише црнпогорски бизнисмен Веселин Мијач, који деценијама живи у Шведској.

Како се наводи, "Савана" је у Црну Гору у последњих пет година инвестирала више од 50 милиона евра.

Пилоти траже састанак са Кривокапићем

У међувремену пилоти "Монтенегро ерлајнса" обратили су се премијеру Црне Горе Здравку Кривокапићу и затражили састанак са њим.

"Начин на који је Ваша одлука о гашењу 'Монтенегро ерлајнса' донета и саопштена шокантна је и непримерена пракси какву свет познаје у овој делатности. Ми, пилоти, сазнали смо за Вашу одлуку у истом тренутку кад и целокупна црногорска јавност. Дан касније наша професија је нестала у овој држави", истакли су пилоти у писму Кривокапићу, које објављује портал ЦДМ.

Пилоти истичу да су врло скептични и према најави црногорске владе да Црна Гора једнога дана поново оснује националну авио-компанију.

четвртак, 02. мај 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво