Читај ми!

Црвени метео-аларм на Јадрану, дува олујни ветар, очекују се таласи високи шест метара

Јадрански део Хрватске погодило је снажно невреме због којег је за целу обалу проглашен црвени метео-аларм. Дува јак југо, очекују се обилне падавине и високи таласи.

Хрватски Државни хидрометеоролошки завод (ДХМЗ) је за Истру, Далмацију и острва у Јадранском мору означио црвени метео-аларм.

Олујни југо већ дува на ширем сплитском подручју. Сатима на ДХМЗ-овој станици Сплит "Марјан" југо има олујни просек, а удари достижу и брзину од 108 километара на сат, јавља Далмација данас

Упозорење највишег степена је и проглашено због олујног, понегде и орканског југа који ће дувати уз ударе до 130 километара на сат, углавном на отвореном мору.

Због великих таласа, неки делови обале су се већ нашли под морем. Поплављена је рива у Каштелима, а таласи су огромни и у Шибенику и Водицама. 

Уз снажне ударе ветра, метеоролози предвиђају таласе на отвореном мору висине од четири до шест метара. Ближе обали, очекују се таласи високи и до пет метара, пише портал Индекс.

Најављена је и велика количина падавина, поготово на подручју Истре, пише Истрамет.

Понегде би у само неколико сати могло пасти кише колико падне за месец дана, па постоји могућност стварања поплава и бујица.

Због снажног ветра и великих таласа, прекинуте су бројне трајектне и катамаранске линије.

Обилна киша предвиђа се и за госпићку, книнску, ријечку, сплитску и дубровачку регију. Због тога је на овим подручјима проглашен наранџасти метео-аларм.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара