Додик о Сребреници: Не може се фаворизовати једна истина

Председник СНСД-а Милорад Додик изјавио је да је Сребреница место у коме се не може фаворизовати једна истина већ се она мора градити на чињеницама, а не на спекулацијама.

Говорећи о намери да се наметне закон који би бранио негирање наводног геноцида у Сребреници, Милорад Додик је рекао да то показује да је у питању "сумњива истина", а истина мора да буде егзактна и прихваћена од свих.

"Ми говоримо и јесте тачно да је у Сребреници почињен озбиљан злочин и да су озбиљно страдали Бошњаци, али није оно што они причају", рекао је Додик новинарима у Теслићу и додао да су тамо страдали и Срби, али и припадници других народа.

Додик је указао да поштују бол мајки Сребренице и у белим и у црним марамама, те да се о том месту морају "рећи неке ствари", што може да учини само јака политичка партија каква је СНСД.

"Чуо сам у посљедње вријеме стални захтјев да се забрани нешто и да се негира. Не може се на томе градити истина. Је ли се нешто десило или није. Ако је нешто сумњиво, као што је та њихова прича, којом хоће да кажу да се десио геноцид, онда се то не може натјерати законом. То је само прича о новом вербалном деликту или нешто слично", појаснио је Додик.

Он је истакао да су Срби народ који је преживио геноцид у два рата, а сада доживљава да потомак оних који су чинили злочине - Аустроугара, сада у лику високог представника Валентина Инцка, Србима држи предавање о томе.  

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво