Курц ступио на дужност канцелара

Себастијан Курц је данас поново ступио на дужност канцелара Аустрије.

Председница прелазне владе Аустрије Бригите Бирлајн, на примопредаји функције Себастијану Курцу, изразила је уверење да ће нова влада, коју чине Народна партија (ОВП) и Зелени, бити узор и изван граница Аустрије.

"Улазите у вама већ познат простор. Честитам на именовању за канцелара и желим Вама и влади пуно успеха и среће у раду. Знам да није лак задатак преузети ову тешку и одговорну функцију", нагласила је Бригите Бирлајн.

Изразила је посебно задовољство што је удео жена у новој влади висок.

Рекла је да је њена влада протеклих месеци покушала да ради најбоље што је могла, и изразила уверење да ће тако наставити и нова влада.

"Надам се да ћете моћи да радите пун мандат од пет година. Имате пуно посла пред вама, јер програм који сте усвојили садржи бројне ствари у корист Аустрије", нагласила је Бирлајнова.

Курц је захвалио прелазној влади што је у изазовној фази за земљу била спремна да преузме одговорност.

"Сигуран сам да то није била лака одлука, али сте одлично обавили посао", рекао је Курц.

Курц је рекао да се радује што може да настави да ради за Аустрију.

"Програмом владе пуно задатака смо себи задали, од пореских растерећења до више мера у заштити животне средине, па све до миграције... Посебно ме радује што ће Аустрија поново на међународном нивоу моћи да наступа, а посебно је важно да учествујемо у обликовању ЕУ, како би се она развијала у правом смеру", нагласио је Курц по поновном ступању на дужност канцелара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво