Рама: Опозиција спроводи спектакуларно политичко самоубиство

Албански премијер Еди Рама, коментаришући изјаву председника Илира Мете о томе да након његове уредбе о одлагању локалних избора у тој земљи сваки покушај да се они спроведу је имагинаран, рекао је да не постоји ни најмања шанса да избори не буду одржани 30. јуна, преноси портал а1он.

Говорећи о ставу шефа албанске државе Илира Мете да није смео да дозволи одржавања избора на којима би, због бојкота опозиције, учествовати само једна партија, Еди Рама је рекао да они који желе да буду изабрани, треба да се пријаве за учешће на изборима.

"Одлука опозиције да не учествују на изборима је спектакуларно политичко самоубиство, али ми не можемо ништа по том питању да урадимо. Нема шансе да се догоди оно о чему они причају, односно ја нисам спреман за такмичење, па ти нећеш ући на стадион. Најважније за нас је да спроведемо овај процес на коректан начин. Свако има избор да одлучи да ли жели да се пријави за учешће на изборима или не", истакао је Рама.

У вези с процедуром о опозиву председника Мете, Рама је рекао да та процедура треба да се реализује до краја, а Метино одлагање избора назвао је "институционално-уставном несрећом".

Албански председник Илир Мета је пре две недеље поништио уредбу о одржавању локалних избора у тој земљи, заказаних за 30. јун, наводећи да је такву одлуку донео због масовних протеста опозиције и потенцијалне опасности за избијање грађанског сукоба.

Уједињена албанска опозиција на челу с Демократском партијом Љуљзима Баше поновила је свој став да неће да учествује на изборима, те да ће наставити да се боре против Едија Раме и његове владе.

Централна изборна комисија у Албанији, и поред одлуке председника о одлагању избора, наставила је с процесом припремања избора, док је владајућа коалиција "Алијанса за европску Албанију" предвођена Едијом Рамом наставила с предизборном кампањом.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво