Додик напустио састанак због заставе

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик напустио је у Сарајеву састанак са делегацијом Савета за спровођења мира. Додик је као разлог навео да нису испуњени основни услови за његово одржавање, јер на састанку није могла да буде истакнута застава Републике Српске.

Додик је подсетио да је БиХ по уставу државна заједница састављена од два ентитета и да је Република Српска њен део и да према томе застава мора да буде истакнута.

"Имајући у виду да се у овим просторијама налазе заставе БиХ и ФБиХ, треба да се нађе и застава Републике Српске, коју је потврдио Уставни суд БиХ. Пошто ти услови нису испуњени, моје присуство није могуће. Желим да вас поздравим дошао сам да видите да не стварам проблем", рекао је Додик.

Додик је делегацији Савета за спровођења мира рекао да је спреман да са њима разговара било где и да је у суседној канцеларији.

Високи представник у БиХ, Валентин Инцко, изјавио је да је Закон о застави БиХ јасан и прецизан. 

Реагујући на то што је председавајући Председнишва БиХ, Милорад Додик, напустио седницу Управног одбора Савета за имплементацију мира, Инцко је на конференцији за новинаре рекао да је "то тај закон и да другог нема".

"Ми смо изразили спремност о томе да смо и даље отворени за сарадњу са свим члановима Председништва БиХ", рекао је Инцко, пренели су босански медији.

И његов заменик Денис Херне казао је да је застава БиХ на састанку чланова УО ПИЦ-а са члановима Председништва БиХ у сали за састанке зграде државног Председништва у складу са законом, пренео је портал Кликс, који сматра да су реаговања званичника ОХР у БиХ на Додиково понашање блага.

Број коментара 41

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво