Инцидент у Загребу

Саборски посланик Моста Миро Буљ направио је инцидент, када је покушао да пресретне председника Александра Вучића на уласку у Сабор.

Камере су пратиле председника Вучића који је пешице пошао из седишта хрватске владе преко Марковог трга до зграде хрватског парламента, а на снимку се само чуло како Буљ добацује нешто Вучићу, али, пошто га је обезбеђење задржало даље, није се могло чути шта је довикнуо.

Чуло се, међутим, и видело како му Вучић, нимало узнемирен, одговара.

"Нисам се уплашио, могу да вам одговорим на свако питање, за мене нема табу тема...", рекао је Вучић.

Хрватски новинари су јавили да је Буљ покушао да изађе пред српског председника, али није успео, па му је добацио "када ће посетити хрватску Глину".

Буљ је пре тога учествовао на протесту хрватских ветерана и удовица на Тргу бана Јелачића, а у изјави новинарима је протестовао што им није дозвољен протест на Марковом тргу.

Буљ је рекао да не разуме због чега председник Србије долази и зашто су га звали председница Колинда Грабар Китаровић и представници хрватске дипломатије.

"Ово је само игроказ који вређа породице погинулих бранитеља, којима је забрањен легално пријављен протест на Тргу Светог Марка", казао је Буљ.

Припадници хрватске полиције, који су обезбеђивали Трг Светог Марка током протеста, привукли су посебну пажњу необичним пушкама.

Реч је о антидрон пушкама, специјално намењеним за заустављање дронова.

Хрватска полиција је прошле године набавила нову опрему у вредности од 34 милиона куна, а међу том опремом су и антидрон пушке, чија је вредност 266.000 куна по комаду, објавио је загребачки Вечерњи лист.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво