Човић: Вучић 7. и 8. септембра у посети БиХ

Председник Србије Александар Вучић боравиће у службеној посети БиХ, 7. и 8. септембра, најавио је председавајући Председништва БиХ Драган Човић.

"Председник Републике Србије Александар Вучић, на наш позив, у службеној посети БиХ 7. и 8. септембра 2017", објавио је Човић на свом Твитер налогу.

Председник Вучић рекао је раније да се ради на његовој посети БиХ, а на позив председавајућег Председништва БиХ, те да је увек расположен за разговоре у Сарајеву, јер је то, оценио је, прилика да се реафирмише политика мира и стабилности и добрих односа.

"За мене је ово прилика да реафирмишемо политику мира и стабилности, добрих односа, јер чини ми се да је то једна од ствари коју морамо да урадимо на најбољи могући начин да бисмо стаблност и мир могли да сачувамо", рекао је Вучић новинарима током викенда.

Човић је раније рекао да би крајем августа или почетком септембра БиХ требало да посете председник Вучић и хрватска председница Колинда Грабар Китаровић, а да би се после могло разговарати и о трилатералном састанку.

"Сврха ових сусрета је да се БиХ, поново, на један позитиван начин стави у средиште њихових занимања, као и да се разговара о свим отвореним питањима од значаја за све три земље", рекао је Човић у интервјуу за Вечерњи лист, издање за БиХ.

Он је тада оценио да посета Вучића БиХ има посебну тежину, јер се у претходном периоду јако дуго договарала и посета претходног председника Србије Томислава Николића.

Посета Сарајеву Томислава Николића је више пута била најављивана, али никада није реализована. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије