"Национал": Санадер се враћа

Иво Санадер могао би да се врати у хрватску политику и смени Јадранку Косор са места премијера, пише "Национал". Санадер се враћа да би се заштитио од евентуалног кривичног гоњења, пише тај лист.

Бивши хрватски премијер Иво Санадер могао ускоро да се врати у политику и смени Јадранку Косор с места председнице Владе и шефице Хрватске демократске заједнице (ХДЗ) на којима га је она заменила, пише недељник "Национал".

Према информацијама које је објавио загребачки лист, Санадер је у последњих десетак дана обавио разговоре с неким функционерима ХДЗ-а и најавио свој скори повратак у политику.

Ове најаве појачале су сукоб између присталица Косорове и Санадера.

Како наводи Национал, Санадер је свој повратак најавио да би се заштитио од евентуалног кривичног гоњења јер су се на мети полицијских истрага нашли неки истакнути чланови ХДЗ-а.

За сада нико не помиње датум повратка, али индикативна је Санадерова порука упућена страначким савезницима која гласи: "Држите се, ја ћу се вратити", пише "Национал".

Наводи се да је тренутно трећина посланика и угледних чланова ХДЗ-а на страни Јадранке Косор, а толико подржава и Санадера. Једнак је број оних који су неопредељени и који чекају развој ситуације.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије