Ђукановић тужи тужиоца

Мило Ђукановић најавио покретање поступка пред италијанским судом због образложења државног тужиоца у Барију да одустаје од истраге о његовој наводној умешаности у шверц цигарета, јер ужива имунитет.

Црногорски премијер Мило Ђукановић најавио је да ће покренути поступак пред италијанским правосуђем због образложења државног тужиоца у Барију да одустаје од истраге о његовој наводној умешаности у шверц цигарета, јер ужива имунитет.

"Против мене се не води никакав поступак у Барију и нисам се позвао на имунитет. Зашто је било погодно државном тужиоцу у Барију да после толико година неовлашћеног вођења истраге и сазнања да за то нема никаквог основа саопшти како се наводно због имунитета одустаје од истраге, треба њега питати. И питаћу га у поступку који ћу покренути у циљу заштите мог дигнитета и наплате права које ми по том основу следује", казао је Ђукановић у парламенту.

Посланик опозиционог "Покрета за промјене" Небојше Медојевића позвао премијера да поднесе оставку "јер је његова уставна позиција неспојива са оптужбама за шверц цигарета" и представља "камен о врату европским интеграцијама" Црне Горе.

Ђукановић је одбацио Медојевићеве наводе, назвао их "ноторним неистинама" и оценио да "нема никаквог проблема у реализацији било ког дела владине политике, укључујући и борбу против криминала и корупције".

"То што ви говорите о организацијама, то су ваше фикције и фикције вашег друштва које ових дана води хајку против Црне Горе преко дневних новина", додао је Ђукановић.

Oдбацио je оцене ПЗП-а и Нове српске демократије да у Црној Гори не постоји политичка воља за борбу против организованог криминала.

Премијер је казао да тај проблем "није специфичност" Црне Горе,  саопштио да "постоји несумњива политичка воља" и позвао се на резултате судова по којима је у последњих годину дана за више од 40 одсто повећан број предмета из области корупције и организованог криминала, а за 154 процента број правоснажних пресуда.

Црногорски премијер је 2008. године сведочио пред судом у Барију и негирао оптужбе у вези са шверцом цигарета, а годину дана касније је италијанско правосуђе архивирало поступак против њега уз образложење да Ђукановић ужива имунитет.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 14. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије